Yağ yakarken nasıl kas yapılır?

Yağ yakarken nasıl kas yapılır? Yağ yakmak veya kas yapmak çok zor değil. Ama ikisini bir anda yapma baya zor. Bu işin 3 püf noktası var.

Yağ yakarken nasıl kas yapılır?
Yağ yakarken nasıl kas yapılır?

Benim için seksi bir vücudu tanımlayan en büyük özellikler, belirgin bir fizik ve görülür bir şekilde define olmuş (ama şişmemiş) kaslardır. Sanırım bu yüzden kaplanları çok seviyorum. Onlar son derece çevik ve güçlü hayvanlar.

Estetik ve fitness ile ilgilenen pek çok insan ve atlet için, kas alırken vücutta yağ tutmamak ve yağ yakabilmek en önemli şeylerden birisidir. Ancak kas yaparken yağ yakabilmek hiç kolay bir iş değildir. Çünkü vücudumuz günlük aldığı kalori miktarına göre kütlesini büyütmekte ya da küçültmektedir.

Ancak ben kendi tecrübelerime dayanarak bunun mümkün olduğunu biliyorum. Yağ yakmak için şunlara ihtiyacınız var:

A) Direnç Antrenmanı: Kas gruplarınızı zorlayacak ağırlıklar kaldırın ve son bir tekrar dahi yapamayana kadar adalelerinizi çalıştırın. Bunu yaparak kaslarınızda mikro yırtıklara neden olacaksınız. Kaslarınızdaki ağrılar da işte bundan kaynaklanıyor. Bu yırtıklar daha sonra vücudunuz tarafından tamir ediliyor ve bu sürecin sonunda kaslarınız güçleniyor ve bir miktar daha büyümüş oluyor. Tabii ki kas dokusu yağ dokusundan çok daha yoğun olduğu için az bir miktar kaslanmanız sizi daha büyük değil, biçimli gösteriyor.

B) Kardiyovasküler Egzersiz: İncelmek istiyorsanız bu egzersizden hiçbir şekilde kaçış yok. En etkili yöntem intervalli koşu yapmak. Günde yarım saat yeterli.

C) Gün boyu Lösin Tüketmek: Bunları zaten sağlıklı bir beslenme programına sahip olduğunuzu düşünerek yazıyorum. Kilo kaybederken kas kazanmak isteyen insanlar için lösinin ne kadar önemli olduğunu belki biliyorsunuzdur. Illinois Üniversitesindeki araştırmacıların yaptıkları bir araştırmaya göre, kilo verme programı uygulayan insanlara günlük 10 gram lösin verilmiş. Günlük toplam olarak 125 gram protein tüketen bu insanlar her öğünle beraber 2.5 gram lösin almışlar. Lösin verilmeyen diğer grup insan ile kıyaslandığı zaman, lösin tüketen grubun daha fazla yağ kaybettiği ve daha fazla kas kütlesini koruduğu görülmüş.  Araştırmanın sonuçlarına göre yüksek lösin tüketen grubun glukoz kontrolü de daha iyiymiş.

En yüksek lösin içeren gıdalar: Yumurta beyazı, izole whey proteini, yosun, av eti, tavuk, ton balığı ve az yağlı çökelek peyniri. İnsanların çoğu günlük protein tüketimlerinin %15’ini kahvaltıda, %30’unu öğle yemeğinde, %5’ini akşam yemeğinden önce ve kalan %50’sini de akşam yemeğinde tüketiyorlar. Vücudumuz protein depolayamadığı için günlük protein/lösin tüketimimizi beslenmemize mümkün olduğunca eşit bir şekilde yaymalıyız.  Her ana öğünün içerisinde 30 gram protein tüketmeye çalışın. Örnek verecek olursak: Eğer 25 gram protein içeren bir shake içecek olursanız, doğal yollarla 2.5 gram lösin almış olursunuz